Wij gebruiken cookies om te zorgen dat de website goed werkt. Meer info
Wij gebruiken cookies om te zorgen dat de website goed werkt. Meer info
020 447 3489 info@moderndentalcare.nl

Tandvullingen

Tandvullingen

Het vullen van gaatjes in tanden en kiezen

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als uw kies afbreekt, dan kunt u terecht bij Modern Dental Care om dit middels een vulling te restaureren. De tandarts kan dit zelf behandelen. Vullingen kunnen tandkleurig of zilverkleurig zijn.

 

Wanneer heeft u een vulling nodig?

Als u een gaatje (tandbederf) in uw tand of kies heeft of als er een kies afbreekt, kunnen wij dit opvullen. Soms moet een bestaande vulling worden vervangen, wanneer er een breuk in zit. Door de vulling voorkomt dat u geen andere pijnklachten krijgt en weer goed kan kauwen. Zo kunt u weer met een stralende glimlach door

Zodra tandhalzen bloot komen te liggen, kan dit gevoeligheid geven tijdens het drinken van koude of warme dranken. De tandarts kan de tandhals afdekken door middel van vullingen.

 

Verschillende soorten tandvullingen

Meestal worden er witte vullingen geplaatst. Glasionomeercement, compomeer en composiet worden het meest toegepast. Met composiet is heel veel mogelijk; voortanden kunnen na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen hersteld.

Naast witte vullingen werd in het verleden vaak amalgaam gebruikt als vulmiddel, een zilverkleurig materiaal. Deze vullingen waren zeer slijtvast en werden gebruikt bij vullingen van gaatjes in kiezen. Dit vulmiddel wordt de afgelopen jaren nog maar weinig gebruikt omdat het volgens sommige onderzoeken gezondheidsrisico’s kan veroorzaken. Wij bieden deze vulling niet aan en adviseren om bestaande amalgaam vullingen te vervangen.

 

Behandeling tandvullingen

Een cariës behandeling nodig? Dit wordt meestal behandeld met vullingen. Voordat we aan een cariës behandeling beginnen, krijgt u eerst een verdoving. Hierna boort de tandarts het tandbederf of de oude vulling weg. Zodra de kies of tand schoon is, wordt de kies geëtst om zo het weefsel ruw te maken; dit zorgt voor een betere hechting. Een speciale lijmlaag wordt aangebracht waarop de vulling in laagjes wordt opgebouwd. Door een blauwe lamp wordt het vulmateriaal uitgehard. Middels een boortje wordt de vulling ten slotte afgewerkt.

 

Kosten van de behandeling

De kosten voor een vulling kunnen variëren door bijvoorbeeld het materiaal en de grootte. Vraag de tandarts wat de opties en kosten zijn.

Voor volwassenen wordt deze behandeling niet vanuit het basispakket vergoed. (Een deel van) de kosten worden vanuit de aanvullende tandartsverzekering vergoed. Kijk voor meer informatie bij de tandartstarieven.

Alternatieven voor een vulling zijn:

  • Kroon
  • Trekken van de tand of kies
  • In een beginnend stadium van tandbederf kan goed reinigen en poetsen helpen. Vraag uw tandarts voor de mogelijkheden.

ADRES

Slotermeerlaan 69

BEL ONS DIRECT

© 2021 Modern Dental Care | Privacyverklaring | Contact