Wij gebruiken cookies om te zorgen dat de website goed werkt. Meer info
Wij gebruiken cookies om te zorgen dat de website goed werkt. Meer info
020 447 3489 info@moderndentalcare.nl

Beugel

Beugels

Een mooi en recht gebit is functioneel

Bij Modern Dental Care kunt u terecht voor een beugel behandeling. Een mooi en recht gebit is belangrijk om te kunnen tandenpoetsen, praten, bijten, kauwen en lachen. Daarnaast zorgt een recht gebit ervoor dat tandheelkundige klachten zoals tandvleesontsteking en gaatjes worden voorkomen.

 

Beugels voor volwassenen

Steeds meer mensen kiezen ervoor op latere leeftijd een beugel te nemen. Een beugel kan in sommige gevallen een effectieve oplossing zijn tegen slaapapneu. Samen bespreken we welke beugel het meest geschikt is voor u. Dit is afhankelijk van de stand van uw kaken en het gewenste resultaat. Tegenwoordig adviseren tandartsen positief over een beugel (slotjes beugel, blok beugel of spinnen beugel)  voor volwassenen.

 

Retentiespalk

Om te voorkomen dat de tanden en kiezen terugschuiven, na de beugelbehandeling, plaatsen we een spalkje in de boven- en onderkaak achter de voortanden. Dit zorgt ervoor dat de tanden netjes in de positie vast blijven zitten en niet kunnen schuiven. Het spalkje wordt vastgezet met een speciale lijm.

 

Controle

Om te kijken of de beugel nog goed is afgesteld, is regelmatige controle van belang. Zo nodig wordt de beugel bijgesteld. Deze controles vinden in het begin maandelijks plaats en kunnen soms een halfuur duren, na verloop van tijd duren de controle-afspraken nog maar vijf minuten. Deze controle is tevens het moment om vragen te stellen, als die er zijn.

 

Goed poetsen met een beugel

Poetsen met een beugel zal wat meer tijd in beslag nemen. Er blijven namelijk etensresten achter die de kans op tandplak en gaatjes kunnen vergroten. Zorgvuldig poetsen draagt bij aan een goed verloop van de behandeling. Bij Modern Dental Care geven wij altijd de juiste instructies zodat u precies weet hoe u uw beugel op een goede manier moet poetsen.

 

Kosten van een beugel

De kosten die gemaakt worden bij een beugelbehandeling zijn afhankelijk van verschillende aspecten; soort afwijking in de mond, type beugel die nodig is en uw voorkeur voor materialen. Vraag de tandarts naar de opties en het behandelplan.

Orthodontie wordt niet vanuit het basispakket vergoed, ook niet voor kinderen. Om vergoeding te krijgen is een aanvullende tandartsverzekering noodzakelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar of kijk bij de tandartstarieven. Wij bieden verschillende tandheelkundige behandelingen aan.

Alternatieven voor een beugel zijn:

ADRES

Slotermeerlaan 69

BEL ONS DIRECT

© 2021 Modern Dental Care | Privacyverklaring | Contact