Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Meer info
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Meer info
020 694 1934 info@moderndentalcare.nl

controle

Controle

Laat ieder half jaar uw gebit controleren op eventuele problemen

Om problemen met het gebit op tijd te kunnen signaleren, raden wij aan om ieder half jaar het gebit te controleren. Ook als u een kunstgebit draagt, is het noodzakelijk ten minste eenmaal per jaar naar de tandarts te gaan.

 

Wat houdt de controle in?

De tandarts onderzoekt uw gebit op eventuele problemen. Soms zijn er vervolgbehandelingen nodig en wordt er besproken waarom dit nodig is. Samen met u worden er eventueel afspraken gepland voor deze vervolgbehandelingen. Eens in de twee jaar worden er kleine röntgenfoto’s gemaakt, ter controle van de tanden en kiezen. Soms is het nodig eerder dan twee jaar een röntgenfoto te maken in verband met tijdig opsporen van problemen.

Naast controle van uw tanden en kiezen, kijkt de tandarts ook of er afwijkingen zijn aan bijvoorbeeld uw tong, lippen of (wang)slijmvliezen. Daarom is het, ook indien u een kunstgebit draagt, van belang jaarlijks ter controle naar de tandarts te gaan. Indien dit het geval is, kan de tandarts tijdig ingrijpen of u voor verder onderzoek doorverwijzen naar een kaakchirurg.

 

De controle behandeling

Tijdens de periodieke controle controleert de tandarts uw gebit op gaatjes en kijkt de tandarts of alles nog goed aansluit (zoals vullingen en kronen). Er wordt ook gekeken naar de conditie van uw tandvlees. Bespreek samen met uw tandarts hoe vaak u een periodieke controle nodig heeft.

 

Kosten van de controle behandeling

Voor volwassenen wordt deze behandeling niet vanuit het basispakket vergoed. De kosten worden vanuit de aanvullende tandartsverzekering vergoed. Kijk voor meer informatie bij de tandartstarieven.

U kunt ervoor kiezen enkel naar de tandarts te gaan indien u klachten heeft. Dit is echter niet aan te raden omdat tandbederf of parodontitis langdurig klachtenvrij kan verlopen, maar toch steeds meer schade aanbrengt aan uw gebit.

Bespreek samen met uw tandarts hoe vaak u een controle afspraak nodig heeft.

ADRES

Slotermeerlaan 69

BEL ONS DIRECT

020 694 1934

E-MAIL ONS

info@moderndentalcare.nl
Als nieuwe patiënt
© 2020 Modern Dental Care

Update coronavirus

MAATREGELEN CORONAVIRUS

Heeft u een afspraak in onze praktijk?

Lees eerst onze maatregelen door.