Wij gebruiken cookies om te zorgen dat de website goed werkt. Meer info
Wij gebruiken cookies om te zorgen dat de website goed werkt. Meer info
020 447 3489 info@moderndentalcare.nl

Prothetiek

Prothetiek

Vervanging van de natuurlijke tanden en kiezen

Bij Modern Dental Care kunt u terecht voor prothesen. Dit is een van de meest gebruikte oplossingen om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen. Tegenwoordig is de kwaliteit en het uiterlijk van protheses sterk verbetert; men ziet bijna niet dat iemand een prothese draagt.

 

Materiaal van het kunstgebit

Volledige kunstgebitten worden gemakt van acryl (plastic). Een partiële prothese wordt in principe ook van acryl gemaakt, maar soms in combinatie met metaal. Dit wordt een frameprothese genoemd. Deze zijn beter vast te zetten, maar zijn ook duurder.

 

De behandeling

Eerst wordt door de tandarts een afdruk van uw huidige gebit gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de prothese perfect in uw mond past. De tandtechnicus gebruikt de afdruk voor een gipsmodel, wat wordt gebruikt voor een model van kunsthars. Dit wordt door de tandarts in uw mond geplaatst om de positie van uw kaken te bepalen. De tandarts past dit model aan zodat de tandtechnicus weet hoe uw tanden op elkaar zullen gaan sluiten.

Hierna wordt een proefprothese gemaakt en door de tandarts in uw mond geplaatst. De tandarts zal een aantal vragen stellen wat betreft uiterlijk en gevoel, waarop de prothese wordt aangepast en afgewerkt door de tandtechnicus. Daarna is het kunstgebit klaar om geplaatst te worden. De tandarts zal, na verwijdering va tanden en kiezen, het nieuwe kunstgebit plaatsen. Daarom hoeft u ook niet zonder tanden over straat.

 

Controle

Om te beoordelen hoe het dragen van een kunstgebit u afgaat, wordt na een aantal weken een vervolgafspraak met u gemaakt. Indien er problemen of vragen zijn, kan de tandarts helpen.

 

Reinigen van het kunstgebit

Het is verstandig om uw prothese goed schoon te houden. Hierbij een aantal tips voor het schoonmaken:

  • Reinig de prothese of het kunstgebit dagelijks.
  • U kunt gebruik maken van een speciaal reinigingsmiddel en een borstel.
  • Maak de prothese of het kunstgebit schoon in een bakje water of doe dit boven de wasbak. Als u deze laat vallen, is de kans kleiner dat het beschadigt.
  • Spoel de prothese of het kunstgebit goed af, alvorens deze terug te plaatsen in uw mond.
  • Poets uw kaak en tong met een normale tandenborstel.
  • Gebruik geen tandpasta.

 

Kosten van een prothese

Een prothese of kunstgebit wordt deels vanuit het basispakket vergoed. Bij een aanvullende tandartsverzekering kan het voorkomen dat de volledige kosten worden vergoed. Neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie of kijk bij de tandartstarieven.

ADRES

Slotermeerlaan 69

BEL ONS DIRECT

© 2021 Modern Dental Care | Privacyverklaring | Contact