Over ons

Modern Dental Care (MDC) is een full-service professionele tandartspraktijk met drie filialen verspreid over Amsterdam. De praktijk is een warm en hecht familiebedrijf dat is opgezet en uitgebouwd door een Egyptisch-Nederlandse familie. De operatie van de praktijken is in handen van Sarah.

In onze praktijken wordt gewerkt met de meest geavanceerde technieken en nieuwste behandelmethoden. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van digitale röntgenfotografie, waardoor de tandarts direct kan aangeven wat de status is van het gebit. Naar aanleiding hiervan kan de tandarts, na overleg met de patiënt, het gebit op zeer korte termijn behandelen.

Modern Dental Care heeft als doel het inzetten op professionaliteit en kwaliteit met tegelijkertijd een sterke nadruk leggen op de legacy die oprichtster Fathia Al-Said heeft neergezet. Een gedachtengoed waar de organisatie veel profijt van heeft omdat deze zorgt voor een duidelijk onderscheid in onze praktijkfilosofie. Deze filosofie draagt uit dat het personeel behulpzaam een meegaand is en streeft hun cliënten te behandelen met een persoonlijke touch en veel aandacht voor hun individuele situaties.

Over Fathia Alsaid (1963 - 2018)

Fathia Alsaid woonde vanaf 1988 in Amsterdam. Ze verhuisde vanuit Egypte mee met haar partner die hier zijn master biologie ging doen. In het begin miste ze haar thuisland, familie en vrienden. Al snel stortte ze zich op haar familie in Nederland en vooral haar kinderen: twee zonen en twee dochters. Naast haar drukke familieleven begon ze aan een studie tandheelkunde. Een druk leven, maar dat maakte haar gelukkig. In 1997 studeerde ze af, iets wat ze zonder de steun van haar man nooit had kunnen doen, want hij zorgde voor de kinderen als ze naar de universiteit ging.

Van haar ouders in Egypte had ze meegekregen: wees aardig voor anderen, heb respect voor elkaar en gun een ander dingen. Dit is het belangrijkste wat ze haar kinderen heeft willen meegegeven. De invloed van haar ouders heeft ervoor gezorgd dat ze zich heeft kunnen ontwikkelen tot een goed mens. Dat klinkt raar om van jezelf te zeggen, maar ze heeft het vaak van andere mensen terug mogen horen. “Je bent een mens met een gouden hart”, werd er vaak over haar gezegd.

In de loop der jaren heeft ze 3 tandartspraktijken opgebouwd, verspreid over Amsterdam. Ook hierin probeerde ze goed te doen. Ze behandelde met liefde en zachte hand mensen die pijn hadden maar het niet konden bekostigen. Veel collega’s stuurden patiënten in dit soort gevallen weg.

Ze vond het erg belangrijk om vrouwen te ondersteunen om verder te komen in de maatschappij. Vrouwen die zeker de capaciteiten hebben, maar door externe factoren niet verder komen. Op kleine schaal heeft ze dit in haar eigen praktijk toegepast door diverse tandartsassistenten te motiveren om verder te studeren en een vijftal daarvan zijn nu daadwerkelijk tandarts of mondhygiëniste geworden.

Helaas hebben we in 2018 tot grote verdriet van de familie, patiënten en gemeenschap afscheid moeten nemen van Fathia Alsaid. Met veel liefde zetten familie en collega’s haar werk en filosofie voort in hun werkzaamheden voor Modern Dental Care.

Onze Filosofie

Goede en verantwoorde zorg voor uw gebit is onze prioriteit. Om dit te realiseren werken wij met de modernste apparatuur en houden wij de kennis en kunde van onze tandartsen en mederwerkers up to date. Daarnaast doen wij onze uiterste best zodat u zich op uw gemak voelt in onze praktijk en u graag terugkomt. Wij richten ons niet alleen op behandeling van uw gebit, maar hebben ook uitgebreide kennis en ervaring van preventieve mondzorg en esthetiek, de zorg voor mooie en verzorgde tanden. Zodat niet alleen uw mond gezond is, maar u ook met meer zelfvertrouwen kunt lachen en leven. Uw glimlach is onze zorg.

Fathia Alsaid

Fathia Alsaid (1963 – 2018)