Facings bij Modern Dental Care

Facings

Mooie witte en rechte tanden

Bij Modern Dental Care kunt u terecht voor facings. Een mooie, witte glimlach is wat iedereen graag wilt. Daarnaast zorgen facings ervoor dat pijnklachten worden voorkomen.

 

Porseleinen en composiet facings

Een facing is een laagje kunststof (composiet) of porselein dat door de tandarts op de tand wordt geplakt. Als u vindt dat uw tand niet mooi van kleur is, de vorm van de tand u niet aanspreekt, uw tand niet (helemaal) recht in de rij staat of als u een spleetje tussen uw tanden heeft, zou een facing voor u een goede optie kunnen zijn. Een facing kan direct (composiet facings) of indirect (porseleinen facings) worden gedaan.

 

Behandeling composiet facings

De tandarts kan composiet facings vaak in één behandeling maken. De tand dient in sommige gevallen beslepen te worden, om een betere houvast te krijgen. Om de tand te bewerken met composiet, is het van belang dat de tand wordt voorbereid. Dit gebeurt met een primer-techniek, die ervoor zorgt dat de hechting van het composiet met de tand optimaal is.

Aangezien er weinig van de tand wordt afgeslepen, zult u van de behandeling niet veel voelen.

 

Composiet facings voordelen

Ten eerste is de voorspelbaarheid van het resultaat van composiet facings beter. De kosten voor composiet facings zijn aanzienlijk lager dan porseleinen facings. Daarnaast is het aanvragen van composiet facings korter in vergelijking met porseleinen facings.

 

Composiet facings nadelen

Composiet facings verkleuren sneller dan porseleinen facings. Daarnaast zijn composiet facings minder transparant, terwijl glazuur transparanter is. Tot slot is de levensduur van composiet facings korter dan porseleinen facings.

 

Behandeling porseleinen facings

Dit is ook wel de indirecte methode. Hierbij is het noodzakelijk dat er iets van het glazuur wordt weggeslepen, om ruimte te creëren. Er is minimaal 0,5 millimeter nodig om de porseleinen facings overheen te plaatsen.

Zodra voldoende glazuur is weggeslepen, wordt een afdruk gemaakt van de tanden. Van deze afdrukken maakt de tandtechnicus gipsmodellen, waarop de porseleinen facings gemaakt kunnen worden.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt om de uiteindelijke facings te plaatsen. Tijdens het maken van de facings, wordt er gezocht naar een tijdelijke oplossing, zodat u verzorgd over straat kunt.

 

Voordeel porseleinen facing

De kwaliteit van de porseleinen facing is beter en duurzamer. Door het werk van onder andere de tandtechnicus, is de prijs vaak ook hoger dan de prijs voor een composiet facing.

 

Levensduur van de facings

Een facing heeft een gemiddelde levensduur van vijf tot tien jaar. De levensduur kan verkort worden door bijvoorbeeld knarsen of nagelbijten. Door te roken en het drinken van veel thee, koffie en koolzuurhoudende dranken wordt de kans dat de facing verkleurt groter. Het hebben van facings zorgt niet voor belemmering bij het eten. Wel dient u bij het eten van bijvoorbeeld een appel of ander hard voedsel voorzichtig te zijn.

 

Welke facing past bij u?

Samen met de tandarts kunt u bepalen welke soort facing het best bij u past. De kosten zullen hoogstwaarschijnlijk een grote rol spelen in uw keuze. De porseleinen facings zijn duurzamer en vaak sterker, maar daarmee ook duurder. Heeft u scheve tanden, verkleurde tanden of afgebroken hoekjes? Bij Modern Dental Care helpen wij u graag!

 

De kosten van facings

De kosten van een facing zijn afhankelijk van het materiaal waarvan de facing wordt gemaakt.

Voor volwassenen worden facings niet vanuit het basispakket vergoed. (Een deel van) de kosten worden vanuit de aanvullende tandartsverzekering vergoed. Kijk voor meer informatie bij de tandartstarieven. Bekijk ook onze andere behandelingen.

Alternatieven voor facings zijn:

ADRES

Slotermeerlaan 69

BEL ONS DIRECT