Gebitsreiniging bij Modern Dental Care

Reinigen van het gebit

Polijsten en verwijdering van tandsteen

Bij Modern Dental Care kunt u terecht om uw gebit grondig en professioneel te reinigen. Tandplak dat langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan gaan verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vaak vlak onder het tandvlees, evenals tussen en achter uw tanden. Dit zijn namelijk plekken waar u vaak simpelweg niet goed bijkomt tijdens het poetsen. Door middel van goed poetsen kan tandsteen niet verwijderd worden, kortom: tandsteen dient professioneel te worden verwijderd tijdens een controle afspraak of bij de mondhygiënist.

 

Verwijderen van tandsteen

Door de tandarts kan tandsteen worden weggehaald. Dit kan de tandarts op twee manieren doen: door het gebruik van een haakje, waarmee de tandarts het tandsteen als het ware wegkrabt, of met een apparaat dat ultrasone trillingen geeft. Deze trillingen zorgen ervoor dat tandsteen los trilt.

 

Tanden polijsten

Als de tandarts al het tandsteen heeft verwijderd, kunnen uw tanden gepolijst worden. Dit wordt gedaan met een borsteltje in combinatie met een speciale polijstpasta. Nadat deze pasta op uw tanden wordt aangebracht, gebruikt de tandarts het borsteltje om de tanden te polijsten.

 

Waarom reinigen van het gebit nodig is

Op de lange termijn kan tandsteen problemen aan het tandvlees veroorzaken. Door het tandsteen te verwijderen wordt een van de oorzaken van tandvleesontsteking aangepakt. Als u na het reinigen van het gebit uw tanden goed verzorgt, kan het tandvlees zich weer herstellen. Door het gebit te polijsten kan aanslag worden verwijderd en wordt de esthetiek hersteld.

Daarnaast is het belangrijk tweemaal per dag uw tanden te poetsen en de ruimte tussen uw tanden te reinigen.

ADRES

Slotermeerlaan 69

BEL ONS DIRECT