Implantaten bij Modern Dental Care

Implantaten

Vervanging van een verloren tand in uw gebit

Bij Modern Dental Care kunt u terecht voor de behandeling van implantaten. Een implantaat is een vervanging van een verloren of ontbrekende tand. Implantaten zijn vervaardigd van lichaamsvriendelijke materialen, zoals titanium. Implantaten dienen als basis voor onder andere een kroon, brug of prothese.

 

Wanneer heeft u een implantaat nodig?

Als er een tand of kies ontbreekt, kunt u een implantaat laten plaatsen. Hierop wordt dan een kroon geplaatst. Indien u meerdere tanden of kiezen mist, kan er ook een brug of prothese (gedeeltelijk kunstgebit) worden geplaatst.

Als u een prothese heeft, kan er een zogeheten klikprothese gemaakt worden op het implantaat. Hierdoor zit de prothese steviger en comfortabeler.

Meestal kan bij iedereen een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. In sommige gevallen is het nodig een botherstellende operatie te doen voorafgaand aan de behandeling.

 

Behandeling van implantaten

Implantaten worden onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. Het kaakbot heeft vervolgens 2 tot 6 maanden nodig om te hechten aan het implantaat. Daarna kan een kroon, brug of prothese (kunstgebit) worden gemaakt.

De behandeling kan in 1 of 2 fases worden gedaan. Bij 1 fase worden implantaten geplaatst en is het afdekplaatje zichtbaar boven het tandvlees. Bij 2 fases worden implantaten geplaatst en wordt het tandvlees eroverheen geplaatst. Zodra het implantaat is ingegroeid, wordt het tandvlees weggehaald.

Implantaten zorgen ervoor dat uw gebit weer kan functioneren zoals u gewend bent.

 

Wat zijn de kosten van een implantaat?

De kosten van een implantaatbehandeling zijn afhankelijk van de duur en moeilijkheidsgraad van de behandeling. Vraag de tandarts wat de opties en kosten zijn.

Indien 1 of meerdere tanden missen, worden de implantaten niet vanuit het basispakket vergoed. (Een deel van) de kosten worden dan vanuit de aanvullende tandartsverzekering vergoed. Er zijn in sommige gevallen uitzonderingen, overleg daarom altijd met de tandarts.

Het klikgebit wordt wel vanuit het basispakket vergoed, maar de tandarts dient hiervoor wel toestemming bij uw zorgverzekeraar aan te vragen.

Kijk voor meer informatie bij de tandartstarieven. Wij bieden verschillende tandheelkundige behandelingen aan.

ADRES

Slotermeerlaan 69

BEL ONS DIRECT