Kindertandarts Amsterdam-West

MDC Junior

Kinderen in een kindvriendelijke omgeving ontwikkelen minder angst voor de tandarts, daar hebben wij aan gedacht. In 2010 zijn wij daarom onze Junior-praktijk in Amsterdam-West gestart. MDC Junior biedt professionele, moderne tandheelkunde en is daarnaast ook gespecialiseerd in orthodontische behandelingen.

Wij staan voor u klaar met persoonlijke aandacht, belangstelling voor uw individuele situatie en kwalitatieve tandheelkundige zorg. Uw glimlach is onze zorg.

MDC Junior

H.r. Holststraat 9-10
1064 TS Amsterdam

Telefoon:
020 447 3489

E-mail:
info@moderndentalcare.nl

Maandag t/m donderdag:
09:00 – 16:30 uur

Kindertandarts Amsterdam-West

Wij weten dat het een uitdaging kan zijn om uw kind naar de kindertandarts te brengen. Ons doel is om uw kind aan te moedigen en door te ontwikkelen in een levenslange positieve houding ten opzichte van tandheelkundige zorg. Dit betekent dat ze een leuke tijd moeten hebben als ze naar de tandarts gaan! Elk bezoek aan de kindertandarts Amsterdam-West moet voor elk kind een leuke en ontspannen ervaring zijn. Wij hebben een vriendelijk en bekwaam team van tandartsen die het uw kind graag naar de zin maken.

 

Wanneer is het tijd voor de eerste kindertandarts afspraak in Amsterdam-West?

Het eerste tandje komt meestal rond de 4 maanden, maar iedereen is anders. De melktanden beginnen rond de leeftijd van 6 jaar uit te vallen en gedurende een periode van ongeveer 5 jaar heeft uw kind een gemengd gebit, zowel babytandjes als volwassen tanden.

 

Kinderen vanaf 1 jaar moeten halfjaarlijks naar de tandarts voor controle

We weten dat dit misschien te vroeg lijkt, maar een vroege herkenning van een probleem kan een aanzienlijke invloed hebben op de behandeling. Onze kindertandartsen in Amsterdam-West maken van het eerste bezoek een leuke ervaring en zorgen ervoor dat uw kind klaar is voor een levenslange mondgezondheid!

 

Hoe vaak moet ik mijn kind naar de tandarts brengen?

Wij moedigen ouders aan om hun kinderen regelmatig naar de tandarts te brengen voor een controle. De controles bij de kindertandarts in Amsterdam-West kunnen bestaan uit mondonderzoek, reiniging, röntgenfoto’s en instructies voor mondhygiëne. Wij streven ernaar om tandbederf en gaatjes tot een minimum te beperken en u en uw kind de middelen te geven om goede mondhygiëne-gewoonten te ontwikkelen die een leven lang meegaan. Lees ook Met uw kind naar de tandarts.

 

Welke tandpasta moet ik voor mijn kinderen gebruiken?

Kinderen vanaf 3 jaar die oud genoeg zijn om te spoelen en te spugen, kunnen tandpasta gaan gebruiken die tenminste 1000 ppm fluoride bevat (aanwezig in tandpasta voor volwassenen of geselecteerde kindertandpasta). In de handel verkrijgbare tandpasta met een laag fluoridegehalte (bijv. 500, 250 ppm F) zijn niet effectief bij het voorkomen van gaatjes.

Kinderen jonger dan ongeveer 6 jaar moeten een kindertandpasta gebruiken, omdat deze tandpasta’s minder fluoride bevatten. Dit is belangrijk omdat jongere kinderen eerder geneigd zijn de tandpasta door te slikken. Het gebruik van een tandpasta met een lage dosis fluoride zorgt ervoor dat ze geen ‘fluorose’ krijgen, een aandoening die het tandglazuur aantast. Een kind heeft op deze leeftijd maar een klein beetje tandpasta nodig.

 

MDC Junior, uw kindertandarts Amsterdam-West, is gespecialiseerd in het helpen van bange kinderen

Wij zijn er trots op dat wij een rustige pediatrische tandheelkundige omgeving bieden in Amsterdam-West met een vriendelijk, patiëntgericht team. Kinderen reageren op onze aanpak omdat we de tijd nemen om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen voordat een behandeling begint. We nemen de tijd om kinderen te vertellen wat ze kunnen verwachten van hun afspraak. Door onze ervaring met de behandeling van nerveuze kinderen hebben we geleerd dat voorspelbaarheid hen meer op hun gemak stelt en de kans groter maakt dat ze gedurende de behandeling rustig blijven. Wij hebben in onze blog meerdere tips beschreven die u en uw kind kunnen helpen.

Is uw kind nog niet ingeschreven als patiënt bij de kindertandarts in Amsterdam-West? Via ons online aanmeldingsformulier is dit snel geregeld. Indien uw kind al bij ons is ingeschreven, kunt u hieronder snel en gemakkelijk een afspraak maken.

Maak direct een afspraak

ADRES

Amsterdam Oost | Amsterdam West

BEL ONS DIRECT