Vlekken op uw tanden zijn helaas bijna onvermijdelijk. Of het nu veroorzaakt wordt door het verouderingsproces, wijn, voedsel of roken, de meeste mensen krijgen op een bepaald moment te maken met verkleuring van de tanden. Gelukkig kunt u eenvoudige stappen nemen om vlekken te voorkomen en kunt u ze wegwerken door uw tanden professioneel te laten bleken bij Modern Dental Care, nu voor slechts €250 i.p.v. €350!

Kan ik mijn tanden laten bleken in Amsterdam?

Als uw tanden verkleurd zijn, kunt u overwegen om uw tanden te laten bleken in Amsterdam. Er zijn echter andere vereisten waaraan u moet voldoen. Om toestemming te kunnen krijgen voor het tanden bleken, moet u:

 • Vrij zijn van tandvleesontsteking, tandbederf of tandinfectie
 • Ontevreden met het uiterlijk van uw glimlach
 • Bereid zijn om maatregelen te nemen om de resultaten te behouden

Kunnen gele tanden gebleekt worden?

Absoluut! Verkleurde tanden kunnen worden behandeld met professionele reinigingsbehandelingen, bleekproducten en cosmetische diensten zoals porseleinen facings en tandhechting. Doorgaans wordt er bij het tanden bleken gestreefd naar de natuurlijke witte tint van uw tanden. Spierwitte tanden worden bereikt door het gebruik van facings.

Soorten tandvlekken

Er zijn twee soorten tandvlekken:

 • Vlekken boven het glazuur (extrinsiek)
 • Vlekken onder het glazuur (intrinsiek)

Extrinsieke vlekken worden veroorzaakt door keuzes in levensstijl, zoals tabaksgebruik, het vaak consumeren van donker voedsel en dranken, frisdrank en sportdranken, onvoldoende poetsen en onregelmatige bezoeken aan de tandarts. Onder veel omstandigheden kunnen oppervlakkige vlekken lichter worden gemaakt, althans tot op zekere hoogte, door professionele reiniging.

Intrinsieke vlekken kunnen het gevolg zijn van het verouderingsproces. Ze kunnen ook veroorzaakt worden door externe factoren zoals overmatig fluoride in water (fluorose), tetracycline en doxycycline, en mondspoelingen die chloorhexidine en cetylpyridiniumchloride bevatten. Omdat deze vlekken zich onder het glazuur van de tanden bevinden, helpt uitwendig bleken niet altijd.

Tanden bleken voor en na

Bij Modern Dental Care kunt u kiezen om thuis of bij ons in de stoel uw tanden te laten bleken

U kunt ervoor kiezen om bij ons professioneel uw tanden te laten bleken. Voordat wij beginnen met het tanden bleken, wordt er eerst natuurlijk gekeken of uw gebit geschikt is. Vervolgens reinigen wij eerst uw gebit en starten wij het bleekproces. Hiervoor moet u 4 x 15 minuten stilzitten. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw tanden geen gevaar op schade lopen tijdens het bleken. Hierdoor kunt u met een stralende witte lach de praktijk uitlopen.

Speciale kits voor thuisgebruik – voor patiënten die hun tanden liever thuis bleken, bieden wij speciale kits voor thuisgebruik. Deze kits worden geleverd met op maat gemaakte bitjes die de natuurlijke contouren en groeven van uw tanden volgen, zodat het glazuur consistent en volledig kan worden gebleekt. In tegenstelling tot in de winkel gekochte kits, worden onze bleeklepels gegoten van modellen van uw echte tanden, een voordeel dat ook het risico van gevoelige tanden en tandvleesirritatie vermindert. De thuiskit is ook ideaal als u voor een event uw tanden nog extra wilt bijwerken!

Hoe lang duurt het om tanden witter te maken?

Het bleken van uw tanden bij de tandarts duurt ongeveer 60 minuten (4 x 15 minuten). Tandbleekkits voor thuisgebruik kunnen twee tot vier weken in beslag nemen. Beide opties kunnen het gebit verschillende tinten lichter maken en vlekken op het oppervlak verwijderen, zodat uw gebit er weer stralend en mooi uitziet.

Is het bleken van tanden slecht voor uw gebit?

Tanden bleken is niet slecht voor uw gebit. Het bleekproces kan echter wel tijdelijk gevoelige tanden veroorzaken. Wanneer de tanden worden gebleekt met een zelfgemaakt bakje, kan de oplossing doorsijpelen. Dit kan het zachte mondweefsel irriteren en de gevoeligheid van de tanden verhogen. Dit is een van de vele redenen waarom het zinvol is om uw tanden te bleken bij een tandarts. Thuisbleken kost echter wel minder geld.

Hoe behoud u de resultaten van het bleken van uw tanden?

Beide opties voor het bleken van tanden die onze tandartsen in Amsterdam aanbieden zijn ontworpen om langdurig te zijn. De manier waarop u uw tanden na de behandeling verzorgt, heeft echter een directere invloed op de tijd dat de resultaten zichtbaar blijven dan wat onze tandartsen kunnen doen. Gelukkig is het relatief eenvoudig om de resultaten van het bleken van tanden te behouden. In veel gevallen is er niet eens veel aanpassing nodig aan de routines die u al volgt. U kunt uw tanden mooi en helder houden door:

 • Niet roken, kauwen of andere producten met nicotine gebruiken
 • Uw consumptie van koffie, thee en rode wijn te verminderen
 • Het drinken van frisdrank en sportdrank door een rietje
 • Uw consumptie van donkere voedingsmiddelen zoals bessen en sauzen te beperken
 • Vlekkenveroorzakers wegspoelen met voedsel dat de speekselproductie stimuleert, zoals appels, aardbeien, selderij, wortels en peren
 • Water in uw mond spoelen na het eten of drinken, zodat vlekkenveroorzakers niet op uw tanden blijven zitten

Naast deze stappen kunt u helpen uw tanden wit te houden door na elke maaltijd en tussendoortje te poetsen met een tandenborstel met zachte haren en een licht schurende tandpasta. Denk eraan dat sommige soorten tandpasta krassen kunnen maken op tandheelkundige restauraties en deze kunnen beschadigen. Een goede mondhygiëne kan uw gebit vlekvrij houden. Een goede gebitsreiniging bestrijdt de aanwezigheid van bacteriën die gaatjes veroorzaken en voedselresten die leiden tot vergeling. Onderdeel van een goede mondhygiëne is een tweejaarlijks bezoek aan onze praktijk in Amsterdam voor een professionele reiniging en onderzoek. Tijdens deze bezoeken zullen we u helpen om de resultaten van het bleken van uw tanden te behouden door vlekken aan de oppervlakte te verwijderen.

Hoeveel kost professioneel tanden bleken?

Bij Modern Dental care kunt u tijdelijk uw tanden laten bleken in Amsterdam voor slechts €250,- (normaal €350,-)! Bij de keuze om uw tanden thuis te bleken met een op maat gemaakt bakje liggen de kosten meestal iets lager, maar zijn er meer risico’s aan verbonden. Behandelingen in de tandartspraktijk, zoals het bleken van tanden, worden uitgevoerd door professionals en zijn daarom een stuk veiliger.

Stralend witte tanden

Graag uw tanden laten bleken?

U kunt hieronder een afspraak maken. Onze tandartsen bij Modern Dental Care helpen u graag verder. Klik hieronder om een afspraak te maken of om u aan te melden als patiënt. U kunt terecht bij onze tandartspraktijk in Amsterdam-Oost of onze tandartspraktijk in Amsterdam-West. Op zoek naar een kindertandarts in Amsterdam-West, dan bent u bij Modern Dental Care aan het juiste adres.